Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) Leasing je prosirila svoju mrezu u jugoistocnoj Evropi otvaranjem lizing kompanije u Srbiji i Crnoj Gori. Predstavnistvo koje je otvoreno u septembru 2003. godine preraslo je u kompaniju i upisano je u poslovni registar pod nazivom "HVB Leasing d.o.o. Beograd" ", koja postaje 13-ta kompanija BA-CA Leasinga i 10-ta u centralnoj i istocnoj Evropi.

"HVB Leasing d.o.o. Beograd" je u potpunom vlasnistvu "BA-CA Leasing"-a i poceo je sa radom na teritoriji Srbije i Crne Gore u avgustu 2004. godine. HVB Leasing d.o.o. Beograd moze da se osloni na razvijeni know-how "BA-CA Leasing"-a koji je vec ostvario obrt u iznosu vecem od 54 mil EUR u cros-border (medjugranicnom) poslovanju sa Srbijom od 2001. godine.

Sa sedistem u Becu, "BA-CA Leasing" je 100 % cerka kompanije "Bank Austria Creditanstalt AG". "BA-CA Leasing", kao najveca austrijska lizing kompanija, nudi klijentima mogucnost lizing finansiranja za pokretnu imovinu kao i za izgradnju novih objekata, nadogradnju postojecih gradjevina, kao i za renoviranje poslovnih i industrijskih nepokretnosti. Ova ponuda je prosirena lizingom putnickih i teretnih vozila kao i sveobuhvatnog upravljanja kompletnim voznim parkom. BA-CA Leasing se rangira kao jedna od vodecih lizing kompanija u centralnoj i istocnoj Evropi. U 2003. godini kompanija "BA-CA Leasing" belezi povecanje od 1,9 milijardi EUR u novim poslovima, od kojih je dve trecine realizovano na trzistima centralne i istocne Evrope. www.ba-ca-leasing.com